top2

Ανακοινώσεις Τμήματος

 • Υπηρεσίες

  Πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης OpenEclass:

  Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων το οποίο έχει σχεδιαστεί με προσανατολισμό την ενίσχυση της συμβατικής διδασκαλίας αξιοποιώντας την ήδη σε υψηλό βαθμό αφομοιωμένη στο χώρο της εκπαίδευσης πληροφορική τεχνολογία. Δίνει την δυνατότητα στον διδάσκοντα να οργανώνει ηλεκτρονικά και να παρουσιάζει το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος και στον εκπαιδευόμενο ένα εναλλακτικό κανάλι εξατομικευμένης μάθησης. Επιπλέον αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο συνεχούς επικοινωνίας εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου:

  • Για την ηλεκτρονική καταχώρηση αρχείων (σημειώσεις, ασκήσεις, ανακοινώσεις, βιβλιογραφία, χρήσιμοι σύνδεσμοι, δικτυακές εξετάσεις/τεστ, κ.α.) για τους διδάσκοντες και των εργασιών/παραδοτέων για τους φοιτητές.

  • Για τη διαμόρφωση της πορείας μάθησης: καθορισμός αντικειμένου ανά βδομάδα διδασκαλίας, καθορισμός τελικών ημερομηνιών για την υποβολή εργασιών (όταν απαιτείται).

  • Για την επικοινωνία μεταξύ διδασκόντων-φοιτητών ή μεταξύ των φοιτητών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου (email).

  • Η ιστοσελίδα του μαθήματος.

   Συνδεθείτε στην Υπηρεσία της

  Νέα Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Τάξης


  Google Apps for Education:

  Aπό το 2011 λειτουργεί ενιαίος χώρος πληροφοριών για κοινή χρήση με ιστότοπους που υποστηρίζονται από τη Google, όπου τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας μπορούν να κάνουν δωρεάν χρήση των προϊόντων, των λογισμικών, των υπηρεσιών ή των ιστοτόπων της Google.

  Συνδεθείτε στην Υπηρεσία της google

   


  Υπηρεσία e-mail

  To email σας είναι της μορφής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  Τα username και password είναι όμοια με της ηλεκτρονικής γραμματείας.

  Συνδεθείτε στην Υπηρεσία https://accounts.google.com/

  Όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα μπορεί να απευθύνεται καθημερινά κατά τις ώρες 10:00-14:00 στους τεχνικούς του ΤΕΙ έχοντας μαζί του την ακαδημαϊκή του ταυτότητα.  


  Υπηρεσία Microsoft Imagine (πρώην DreamSpark):

  Από το 2012 λειτουργεί η υπηρεσία Microsoft Imagine (πρώην DreamSpark) η οποία παρέχει στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας δωρεάν πρόσβαση σε ολοκληρωμένες σουίτες και εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών, web sites και παιχνιδιών (όπως το Microsoft Visual Studio Professional HTML/JavaScript, C++, C#, PHP, Python, XNA/MonoGame, Unity, κλπ..

  Επιπλέον, μέσω του Microsoft Imagine (πρώην DreamSpark) παρέχεται πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, tutorials, samples, how-to’s, βοήθεια από ειδικούς, coding camps και διαγωνισμούς.

  Αιτήσεις γίνονται στην διεύθυνση https://catalog.imagine.microsoft.com/en-us/Institutions/Access δίνοντας το email που σας έχει χορηγηθεί από το Τμήμα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)


  Υπηρεσία Pithos:

  Η υπηρεσία Pithos προσφέρει σε κάθε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας τη δυνατότητα 50 GBytes αποθηκευτικού χώρου online (Virtual Storage) προσβάσιμα από παντού, με ασφάλεια, μέσω του project OKEANOS της ΕΔΕΤ. Οι χρήστες μπορούν, γρήγορα και με ασφάλεια, να αποθηκεύουν online τα αρχεία τους και να τα μοιράζονται με άλλους χρήστες, οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε στον κόσμο. Η χρήση της υπηρεσίας είναι ελεύθερη και δωρεάν για τους φοιτητές και μέλη της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της Ελλάδας. Επιπλέον, η υπηρεσία προσφέρει δυνατότητες αναζήτησης, αρχειοθέτησης (versioning) και συγχρονισμού των τοπικών φακέλων των χρηστών με αυτούς που διατηρούν στην υπηρεσία Pithos.

  Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Πιθός


  Υπηρεσία Cyclades:

  Η υπηρεσία Cyclades είναι μια υπηρεσία Εικονικών Υπολογιστών και Δικτύων (Virtual Compute and Network) μέσω του project OKEANOS της ΕΔΕΤ και προσφέρει σε κάθε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους virtual machines, πάντα συνδεδεμένα στο Internet, να διαχειρίζονται οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει έως δύο virtual machines με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα (επιλογή μεταξύ Windows, Ubuntu, Kubuntu , Debian , CentOS , Fedora και FreeBSD), έως 2 επεξεργαστές, 6GB RAM και 100GB σε σκληρό δίσκο του συστήματος για κάθε χρήστη. Όλα τα virtual machines  διαχειρίζονται εύκολα από web browser της αρεσκείας των χρηστών, συνδέονται στο Internet κατά την εκκίνηση τους, προστατεύονται από firewall κι επιτρέπεται η δημιουργία έως 5 ξεχωριστών εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN).

  Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Cyclades


  Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Γραμματείας:

  Η υπηρεσία αυτή έχει ως στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των φοιτητών παρέχοντάς τους τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω του διαδικτύου στις διάφορες παρεχόμενες υπηρεσίες της γραμματείας.

  Πρόκειται για μια εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη, η οποία αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση και την αλληλεπίδραση των φοιτητών με τη γραμματεία του τμήματος, μέσω διαδικτύου.

  Η υπηρεσία της Ηλεκτρονική Γραμματείας δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με την Γραμματεία μέσω διαδικτύου.
  Συγκεκριμένα ένας φοιτητής κάνοντας χρήση της υπηρεσίας της ηλεκτρονικής γραμματείας :

  • Ανανεώνει την εγγραφή του
  • ελέγχει τα στοιχεία του που είναι καταχωρημένα στο τμήμα
  • ενημερώνεται και εκτυπώνει ανά πάσα στιγμή το ατομικό πρόγραμμα σπουδών του.
  • ενημερώνοται για θέματα που τον αφορούν
  • Αιτείται την έκδοση πιστοποιητικού σπουδών

   

  Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Γραμματείας

968S6267.resized

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ (Σ.Τ.ΕΦ)
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε.
Περιοχή Φούρκα 52100 Καστοριά
Τηλ. 2467087062 Fax 2467087063
e-mail : sec-inf@teiwm.gr

 H Γραμματεία εξυπηρετεί τους φοιτητές και το κοινό από Δευτέρα έως Πέμπτη 11:00 με 13:00

 Συνέδρια  
 

 

    
 Σύνδεσμοι  
   
     

 

  

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ http://www.teiwm.gr

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 
https://egram.kastoria.teiwm.gr/unistudent/

ΕΥΔΟΞΟΣ
http://eudoxus.gr

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ http://academicid.minedu.gov.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ http://www.minedu.gov.gr

AΚΑΔΗΜΙΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗ CISCO ciscoMoreInfo.pdf

MICROSOFT IMAGINE (πρώην DREAMSPARK)

Microsoft Imagine

ΙΕΕΕ STUDENT BRANCH http://kastoria.teiwm.gr/ieeesb/

ΜΟΔΙΠ
http://modip.teiwm.gr

ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΣ http://moke.teiwm.gr/

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ http://www.kastoriacity.gr/